Sastojci
Fil: 500 gr jagoda
Slatka pavlaka 5 dl slatkog vrhnja
Želatin zelatina za kolace, /1 kesica 10gr/
Šećer 4 kašike
Puding sa ukusom jagode 1 puding
Kora: 2 jajeta
Brašno 1,5 supena kašika
Prašak za pecivo 1/2 Praška za pecivo
Šećer 2 supen kašike
Ulje 4 supene kašike
PRIPREMA:
Jagode pomešati sa šećerom i staviti u suvu šerpicu i na
laganoj temperaturi uz stalno mešanje kuvati dok se šećer
ne otopi a jagode omekšaju (5-7 minuta). Ako su jagode
sveže odmah sa šećerom dodati 2-3 kašike vode a ako su iz
zamrzivača, nema potrebe već ih smrznute lagano mešati
sa šećerom a one će pustiti sokove.
Kad su jagode gotove dodati puding razmućen u 2,5 dcl
vode i skuvati. Ostaviti da se ohladi.
Umutiti slatku pavlaku po uputstvu i u već umućenu
dodati otopljen (po uputstvu) želatin u tankom mlazu uz
stalno mućenje. Sjediniti ohladjene jagode i pavlaku
mikserom ( ostaviti trećinu umućene pavlake z
ukrašavanje)
Filovati koru.
KORA:
U posudi sjediniti sve sastojke i zajedno umutiti. Staviti u
pleh prečnika 25 cm, prethodno podmazan margarinom
a donji deo (predostrožnosti radi) obložiti papirom za
pečenje. Peći na 200C do 10 minuta - zavisi od šporeta.
Gotovu i ohladjenu koru filovati ukrasiti ostatkom pavlake,
celim jagodama, listićima nane i ostaviti u frižider da
prenoći.
Fantastična!!!
Nema komentara:
Objavi komentar