subota, 27. svibnja 2017.

TORTA SA JAGODAMA




Sastojci

Fil: 500 gr jagoda
Slatka pavlaka 5 dl slatkog vrhnja
Želatin zelatina za kolace, /1 kesica 10gr/
Šećer 4 kašike
Puding sa ukusom jagode 1 puding

Kora: 2 jajeta
Brašno 1,5 supena kašika
Prašak za pecivo 1/2 Praška za pecivo
Šećer 2 supen kašike
Ulje 4 supene kašike

PRIPREMA:
Jagode pomešati sa šećerom i staviti u suvu šerpicu i na
laganoj temperaturi uz stalno mešanje kuvati dok se šećer
ne otopi a jagode omekšaju (5-7 minuta). Ako su jagode
sveže odmah sa šećerom dodati 2-3 kašike vode a ako su iz
zamrzivača,  nema potrebe već ih smrznute lagano mešati
sa šećerom a one će pustiti sokove.
Kad su  jagode gotove dodati  puding razmućen u 2,5 dcl
vode i skuvati.  Ostaviti da se ohladi.
 Umutiti slatku pavlaku po uputstvu i u  već umućenu
dodati otopljen (po uputstvu) želatin u  tankom mlazu uz
 stalno mućenje. Sjediniti ohladjene jagode i pavlaku
mikserom ( ostaviti trećinu umućene pavlake z
ukrašavanje)
 Filovati koru.

KORA:
 U posudi sjediniti sve sastojke i zajedno umutiti. Staviti u
pleh prečnika 25 cm,   prethodno podmazan margarinom
 a donji deo (predostrožnosti radi) obložiti papirom za
pečenje. Peći na 200C do 10 minuta - zavisi od šporeta.
Gotovu i ohladjenu koru filovati ukrasiti ostatkom pavlake,
celim jagodama, listićima nane i ostaviti u frižider da
prenoći.

Fantastična!!!

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...