četvrtak, 25. svibnja 2017.

MILK KOCKE

Milk kocke



























Sastojci
6 jaja
6 kašike šećera
6 kašike brašna
kesica praška za pecivo
4 kašike kakaa
6 kašike tople vode
Fil:
1 l mleka
100 g gustina
4 kašike šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Toping:
200 g mlečne čokolade
5 kašike mleka
4 kašike šećera
150 g margarina
Priprema
1. Jaja umutite sa šećerom. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešajte, dodajte umućenim jajima. Sve lagano promešajte, dodajte vodu i sjedinite masu. Razlijte u veći pleh postavljen pek papirom i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Kad se pečena kora prohladi, isecite je na pola. 2. Za fil od mleka odvojte 150 ml i pomešajte s gustinom i šećerom. U preostalo mleko dodajte belu čokoladu i stavite da provri. U provrelo mleko dodajte gustin i kuvajte dok ne dobije potrebnu gustinu. Kad se ohladi, dodajte margarin umućen sa šećerom u prahu.
3. Za toping čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvajte sve dok se sastojci ne sjedine. Krem ohladite, tako da bude kao omekšali margarin.
4. Kolač filujte na sledeći način: Koru premažite belim filom, zatim topingom, odozgo stavite drugu koru i ponovite postupak.

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...