Sastojci
Žele:
500 g višanja (ili drugog voća po želji)
300 ml soka od višanja, bilo kojeg
2 kašike gustina ( može i brašno )
3 kašike šećera
Vanila:
1l mleka
3 pudinga od vanile
200 gr margarina
100 gr šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
Još: jedan red keksa
Dekoracija po želji
Priprema
1. Poslagati na dno dubljeg pleha red keksa umočenog u mleko.
2. Ispasirati višnje ili izblendira i dodati sok i šećer, pa staviti da provri. Ostaviti 1 -2 min.
3. Umutiti gustin sa malo vode i zakuvati. Gustin ne sme da ima grudvica.
4.Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre i odmah preliti preko keksa.
Ostaviti da se hladi.
5. Od mleka odvojiti jednu čašu, a ostatak staviti da provri.
6. Pomešati puding i šećer sa ostavljenim mlekom da nema grudvica i kada mleko provri zakuvati.
7.Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi prekriveno kesom ili folijom.
8. Kada se ohladi penasto ulupati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu pa mu dodati ohladjen puding i sve umutiti.
9. Zatim umutiti slatku pavlaku pa i nju dodati umućenpm filu i sve zajedno opet umutiti.
10. Naneti ovaj fil preko stegnutog želea.
Preko dekoracija može po želji, na primer šlagom.
Dobro ohladiti pa služiti.
Nema komentara:
Objavi komentar