subota, 27. svibnja 2017.

PILEĆA KRILA PEČENA U JOGURTU





Sastojci: 4 osobe

Suha marinada:
1žličica kumina/mljeveni
1/4žličice Ljute mljevene crvene paprike
1žličica Dimljene crvene paprike
1/2žličice Šećera ( kristal)
1žličica soli
1grančica timijana
1grančica ružmarina
1/2žličice papara/mljevenog
1/2žličice suhog češnjaka/2 češnja protisnutog

Ostalo:
6-7kom krila
1 luk/veći
oko 300g gustog jogurta /manje više po potrebi


Priprema
1.
 Pomiješate u jednoj zdjeli sve sastojke za suhu marinadu .Prospite po opranim i osušenim krilcima ,lagano utrljate ,stavite da krila stoje na sobnoj temperaturi pola sata/naravno ako nije puno velika vrućina/pokrivena. Stavite krilca u keramičku zdjelu pokrijete ih jogurtom pa dodate nasjeckani luk ,promiješate sve dobro .
2.
 Zagrijete pećnicu na 200C ,zdjelu sa krilcima pokrijete folijom ,pa sve pečete nekih 30minuta ,maknete foliju pa nastavite peči još 10-15 minuta dok krilca ne dobiju finu boju.

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...