Sastojci
– 500 g mljevenog mesa
– 2 glavice luka
– 2 češnja bijelog luka
– 1 kom jaje
– 3 kašike prezli
– po potrebi so, biber, tucana paprika
još potrebno
– 6-7 krompira
– 2 kom paprike
– 2-3 kašike ulja
– 4-5 kašika Podravka pasirane rajčice
– 3 kašike vode
– po potrebi so, vegeta
Priprema
1. Luk sitno isjeckati , pomiješati sa mesom i svim začinima za ćufte, ostaviti u frižider 30-ak minuta. Od smjese oblikovati ćufte, malo ih spljoštiti
2. Krompir isjeći na kolutove, malo posoliti i posuti vegetom
3. U nauljenu posudu za pečenje slagati 2 -.3 krompira, ćufta, opet krompir, povremeno
ubaciti komad svježe paprike ili kolutić luka i sve dok se ne utroše svi sastojci
4. paradajz pire razmutiti sa vodom pa preliti preko krompira i ćufti
5. peći na 200 C kada je krompir pečen gotovo je…
Nema komentara:
Objavi komentar