Sastojci
1 salica 250ml.
BISKVIT
200gr. graham keksica
1/2 zlicice Cimeta mljevenog Podravka
70gr. otopljenog maslaca
JAVOROV SIRUP:
1.5 salica javorovog sirupa
KREMA:
3 pak. krem sira
150gr. kiselog vrhnja
3 zlice Glatkog brašna Podravka
2 zlicice vanille extract
malo soli
3 jajeta
SIRUP OD BRUSNICA:
300gr. sušenih brusnica
150ml. orandz soka
2 salice javorova sirupa ili agava nectar
Priprema
1.
JAVOROV SIRUP: prvo napravite sirup posto je potrebno da se ohladi.
U serpu dodajte javorov sirup i stavite da se kuha,neka prokljuca a zatim smanjite tempu na peci izmedu srednje i lagane vatre,...pazite na sirup da vam se prekipi,morate dobro obratiti paznju...ako pocne da vam kipi izmjesjate sa zlicom ili sklonite sa peci,pa nastavite ponovo...Kuhajte dotle dok vam ostane 1 salica sirupa...15 minuta sam ja kuhala...
2.
Sameljite graham krekerse..U to dodajte otopljeni puter i cimet,Izmjesajte sve zajedno i stavite u pleh za torte(23cm)..Stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 180C 10min.Izvadite iz pecnice.NE ISKLJUCUJTE PECNICU.
3.
Miksajte krem sir i kiselo vrhnje.U to dodajte brasno,jedno po jedno jaje,vanillu extract,malo soli i na kraju prohladeni javorov sirup>Sirup ne mora biri ful hladan.Mlak je ok.
4.
Pleh za torte oblozite sa alu folijom a zatim istresite krem smjesu.
U duboki pleh stavite vrelu vodu,zatim stavite pleh unutri.
Pecite sve zajedno u zagrijanoj pencnici na 180C 50-60minuta...
5.
PRELIV:U serpicu dodajte susene brusnice,javorov sirup i friski sok od orandze.Kuhajte sve zajedno 10 minuta.
Posluzite uz cheesecake...
Nema komentara:
Objavi komentar