Sastojci
6 jaja
6 vž secera
6 vž brasna
1 vanil šećer
1 Prašak za pecivo
300 g jogurta
250g šećera u prahu
1 limun
10g zelatine
500g Slatkog vrhnja
Priprema
1.
Odvojiti zumanca od bjelanjaka. Bjelanjke istuci u cvrsti snijeg. U zumanca dodati vanil secer i secer, te ih istuci dok se secer ne otopi u potpunosti. U zumanca dodati brasno, prasak za pecivo te snijeg od bijelanaca. Pazljivo izmjesati te staviti u lim u pecnicu.
2.
Vrhnje istuci u slag (ne precvrst slag, mora biti vise tekuce), dodati jogurt, koricu i sok limuna, secer u prahu i izmiksati. Na kraju dodati zelatinu. Krema bi trebala biti konznstencije kao npr. puding dok je vruc.
3.
Kremu izliti preko biskvita i staviti u hladnjak preko noci. Bez brige, krema ce se stisnuti. Dekorirati vocem ili drugim po zelji :)
Nema komentara:
Objavi komentar