petak, 26. svibnja 2017.

ČOBANAC





Slavonski, domaći čobanac.
Naprije, nekoliko minuta propirjajte korijenasto povrće i luk. Zatim sve izmiksajte s oštrim mikserom. Povrću dodajte meso od divljaći i ostavite da se kuha nekoliko minuta. Nakon toga dodajte svinjetinu i nekoliko minuta kasnije, juneće meso. Zatim dodajte lovorov list, slatku i ljutu papriku, papar i sol. Pustite da kuha nekoilko minuta pa dodajte pire od rajčice i češnjak. Zalivajte vodom po potrebi. Kuhajte do meso ne omekša.  Pred kraj dodajte crno vino i prešin. Uživajte.

Sastojci:
Za 4 osobe

Miješano meso (divljač, junetina, svinjetina, ovčetina) 1 kg
Luk 200 g
Mkrva 50 g
Peršin korijen 30 g
Mljevena paprika (slatka) 8 g
Mljevena paprika (ljuta) 4 g
Sol 10 g
Pire od rajčice 60 g
Crno vino 1 dl
Voda 8 dl
Češnjak 10 g
Lovor list 2 kom
Peršin list i papar po želji

Vrijeme pripreme: cca 60 minuta
Zahtjevnost: jednostavno

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...