Prva smesa
2 male soljice mlako mleko
2 male soljice voda
2 kasike secer
1 kasika brasno
na vrh noza soli
20gr kvasac.
Druga smesa
4 case brasno
2 kasike ulje
1 jaje
250gr margarin
dzem
Priprema
1.
Mleko, vodu, secer, na vrh noza soli, brasno i kvasac sjediniti. To je prva smesa.
2.
Za drugu smesu sjedini brasno, ulje i jaje. Zamesi kopmpaktno testo sa predhodnom smesom kompaktno testo. Ako je potrebno dodati jos vrlo malo brasno mimo recepta.
3.
Testo ostaviti da se podigne negde oko 30min.
4.
Sada podeli nadoslo testo na 8 pogacica. Rastanji u velicini tanjira pa na svakoj narendati margarin, osim na poslednjoj.
5.
Slozi jednu preko druge sve loptice pa rastanji u jednu koru debljine 5mm.
6.
Seci na trouglove pa filuj dzemom. Uvij kiflice i peci na 200 stepeni.
7.
Pecene kiflice posuti secerom u prahu.
Nema komentara:
Objavi komentar