Sastojci:
Keks deo:
300 gr mlevenog keksa
100 gr šećera u prahu
150 gr margarina
Beli deo:
350 gr krem sira
200 kisele pavlake sa najmanje 20% mlečne masti
350 ml slatke pavlake
200 gr šećera u prahu
2 kesice vanilin šećer
1 kesica želatina od 10gr
Žele:
300 gr jagoda
3 kašike šećera
1 kesica želatina od 10 gr
Priprema:
Pomešajte mleveni keks i šećer u prahu, pa dodajte otopljeni margarin. Dobro sjedinite i i stavite na dno kalupa, utisnite kašikom ili rukom, pa ostavite u frižider dok pripremite krem. Pomešajte sir i kiselu pavlaku sa šećerom u prahu.
Ulupajte slatku pavlaku i dodajte je prethodnoj smesi. Ako je redje onda dodajte želatin a ako je smesa gusta ( ovo ume da varira zbog kvaliteta kisele i slatke pavlake ) Želatin potopite sa 5 kašika vode i zagrejte da se granule želatina otope, nikako da provri, pa tu smesu istresite u smesu sa sirom i dobro sjedinite. Ovaj krem nanesite preko keks kore.
Pomešajte jagode sa šećerom pa stavite na vatru da provri. Želatin potopite u 5 kašika vode. Kad provri kuvajte jos minut, dva i sklonite, pa u tako vruće, ali da ne vri istresite želatin. Dobro promešajte da bi se želatin otopio i ostavite da se prohladi.
Kada smesa se bude stezala nanesite preko belog krema i ostavite u frižider nekoliko sati da odstoji da se sve lepo veže i stegne. Posle samo skinite obruč i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar