četvrtak, 25. svibnja 2017.

CRNO BELI SVET



Sastojci
Potrebno za kore:
jaja 3
brašno 300 gr
ulje 300 ml
pavlaka 1 čaša
mleko 300 ml
kakao 100 gr
prašak za pecivo 1
soda bikarbona 3 kašičice
so prstohvat
vanilin šećer 2

Potrebno za I fil:
mleko 1 l
šećer 200 gr
puding od vanile 5 kesica
krem šlag 100 gr
bela čokolada 200 gr
margarin 250 gr

Potrebno za II fil:
krem šlag 300 gr
mineralna voda 300 ml
čokolada 200 gr

Potrebno za dekoraciju :
bela čokolada 100 gr
crna čokolada 100 gr
čokoladne mrvice 30 gr
sitne čokoladice po želji
ulje 8 kašika

Kako pripremiti

Umutiti jaja sa šećerom dok ne postane penasto.Dodati ulje,pavlaku,mleko,kakao,brašno,prašak za pecivo i sodu bikarbonu.Sve umutite lagano mikserom.Smesa je ređa,kao za palačinke. Pleh obložiti pairom za pečenje i sipati po 4 supače.Peći na 200 C oko 15 minuta.Izvaditi iz pleha i ostavite da se hladi kora zajedno sa papirom.Postupak ponoviti još za 2 kore. Puding razmutite sa mlekom a u ostatak sipajte šećer i zakuvajte puuding na uobičajeni način.U vruće dodati belu čokoladu i mešati dok se ne otopi.Ohladiti.Margarin umutite penasto i sjediniti sa hladnim filom i jš dodati prah krem šlaga.Sve umutite penasto. Krem šlag umutite sa mineralnom vodom pa izrendajte na krupno rende čokoladu.Sjediniti. Filovati : kora,žuti fil,beli fil,kora...
Čokoladu otopite na pari i plejite preko torte.Pospite čokoladnim mrvicama i poređajte čokoladice po izboru. Beli čokoladu otopite sa uljem i pustite da se prohladi. Crnu čokoladu otopiti sa uljem i pustiti da se prohladi. Papir za pečenje iseći po dužini i visini torte.Prelijte čokoladom i crnom i belom.Pustite da se prohladi pa makazama iseći trake .Ohladiti.Hladnu čokoladu naizmenično stavljati oko torte .Dobro rashladiti. Uživati u divnom ukusu. Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...