subota, 27. svibnja 2017.

ODLIČAN RUČAK NE ZNA SE JE LI BOLJI KADA JE TOPAO ILI HLADAN




Sastojci
50 dag Žutih mahuna smrznutih
25 dag mljevenog mesa
25 dag mladog krumpira
1 glavica luka
ulje za prženje
1 češanj ćešnjaka
2 žlice sjeckanog peršina
malo muškatnog oraščića
nekoliko listova mažurana i bosiljka
1/2 l kiselog vrhnja
1 jaje
sol, papar
15 dag sira

Priprema
1.
Mahune očistiti, oprati i skuhati u slanoj vodu.
Krumpir oprati, oguliti i skuhati u slanoj vodi, te narezati na ploške
2.
Mljeveno meso pirjati na luku a pred kraj dodati, peršin, muškatni oraščić i ostale začine te malo posoliti i popapriti
3.
U posudu za pečenje staviti red mahuna sa protisnutim češnjakom i malo papra.....
4..zatim red mljevenog mesa , i sve pokriti kriškama kuhanog krumpira.
5.Umiješati jaje u kiselo vrhnje i time preliti složenac od mahuna, mesa i krumpira.
6.Sve prekriti naribanim sirom i dobro zapeći u zagrijanoj pećnici.......
7.dok se sir ne rastopi i dobije lijepu rumenu boju

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...