subota, 27. svibnja 2017.

BAJADERA




Sastojci

TAMNI SLOJ
120g čokolade za kuhanje
190 g prženih mljevenih lješnjaka , oraha ili badema
190 g mljevenih pettit keksa
150 g šećera
60 g margarina
120 ml vode

SVIJETLI DIO
120 ml vode
150g šećera
80 g margarina /maslaca
190 g mljevenih prženih lješnjaka, oraha ili badema
190 g mljevenih pettit keksa

GLAZURA:
150 g čokolade za kuhanje
ulje

Priprema
1.
Za tamni dio na laganoj vatri otopiti margarin ili maslac i secer u vodi.
Čim proključa maknuti s vatre, ubaciti čokoladu i rastopiti miješanjem te umijesati lješnjake i mljevene kekse.
Za svijetli dio isto tako, maslac, secer i voda do ključanja, maknuti s vatre i  umijesati lješnjake i kekse.
Svaku smjesu podijeliti na dva jednaka dijela.
 2.
Svaku razvaljati u vrećici za zamrzavanje i skalpelom rasjeći vrećice sa strane. Slagati jedan sloj na drugi naizmjenično i staviti u frižider preko noći.
Preliti glazurom po želji i rezati skalpelom 

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...