subota, 29. srpnja 2017.

RUČAK ZA POLA SATA, BRZO I JEDNOSTAVNO


Sastojci oko 350-400 g listova za lazanje (ovisi o veličini tepsije) 400 g šunke 300 g gaude (ili nekog vama omiljenog sira) 150 + 50g za posip parmezana 700 ml mlijeka 5 žl brašna prstohvat vegete, soli, papra, muškantnog oraščića Priprema 1. Za bešamel u hladnon mlijeku razmutite brašno da bude bez grudica, dodajte sol, vegetu, papar i mušk. oraščića. Stavite na laganu vatru i mješajte pjenjačom. Kad zakipi umijepajte onih 150 g parmezana. 2. Nauljite vatrostalnu ili keramičku posudu, stavite red listova lazanja, pa bešamel, šunku i ribani sir. Redajte dok ne potrošite sastojke. Gornju koru premažite bešamelom i pospite sa još malo sira i s onih 50 g parmezana. 3. Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C. Posluživanje Najbolje paše uz zelenu salatu i čašicu crnog vina. Recept sam vidjela u jednom časopisu.

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...