subota, 29. srpnja 2017.

LEDENI VJETAR


SASTOJCI KORE: 18 bjelanjaka 300 gr šećera 3 vanilin šećera 3 žlice jabučnog octa FIL: 18 žumanjaka 9 žlica šećera 2 vanilin šećera 7 žlica brašna 600 ml mlijeka 250 gr margarina OSTALO: voće po želji (banane, jagode, kivi, breskve, višnje, maline…) 400 ml vrhnja za šlag DEKORACIJA: 500 ml vrhnja za šlag ili ovdje koristim 5 vrećica šlaga sa okusom vanilije koje miješam sa mlijekom (ovisi o želji) SUŠENE KORE OD BJELANJAKA 1. Dobro izradite 6 bjelanjaka, dodajte postepeno 100 gr šećera i jedan vanilin šećer, zatim jednu žlicu jabučnog octa. 2. Obruč od 30 cm postavila sam na tepsiju sa masnim papirom, te rasporedila smjesu. 3. Peći na 150 stupnjeva oko sat vremena. 4. Nožem odvojite obruč od kore i uklonite stranice. 5. Ponovite postupak još dva puta da dobijete tri jednake kore. PRIPREMA FILA ZA LEDENI VJETAR 1. Izradite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte brašno i malo mlijeka, a ostatak zakuhajte. 2. U uzavrelo mlijeko ubacite sve te sastojke i kuhajte dok ne bude gusto. 3. U hladno dodajte margarin. 4. Podijelite na tri dijela. OSTALO: 1. Izradite šlag. 2. Podjelite da dva dijela. 3. Voće preporučujem da režete tik prije nego krenete slagati tortu, da bude svježe, pogotovo banane. KAKO SLOŽITI TORTU 1. Kora – fil – banane – 200 ml šlaga 2. Kora – fil – jagode – 200 ml šlaga 3. Kora – fil – kivi – šlagom po želji premazati cijelu tortu (dekoracija po želji) Torta je bila napravljena u četvrtastom kalupu dimenzija 24 x 37 cm.

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...