ponedjeljak, 31. srpnja 2017.

JAKO JAKO UKUSAN I FIN, MA TOPI SE U USTIMA - KAO DA JEDETE PRAVI RAFAELO




SASTOJCI
Kora:
5 belanaca
150 g. secera
150 g. kokosa
2 kasike brasna.




Preliv:
200 g.cokolade
4 kasike ulja.




Fil:
4 dl.+1 dl. mleka
5 zumanaca
1 puding od vanilije
250 g. butera
150 g. secera u prahu.


Za posipanje:
50-100 g. kokosa.



PRIPREMA
Umutite u cvrst sneg belanca, postepeno dodavajte secer, i kada se stopi secer lagano dodati brasno muteci mikserom na lagano i kokos.

Sipati u pleh (velicine 30×20) u koji smo stavili papir za pecenje, lagano poravnamo i pecemo na 200 C.oko 15-20 min.dok ne dobije blago zlatnu boju. Koru ohladimo.

Cokoladu otopimo na pari sa uljem i kada bude lepo sjajna prelijemo ravnomerno po ohladjenoj kori.
Ohladimo koru da se cokolada stegne da bi mogli da nanesemo fil da nam se nebi u toku filovanja sve razmazalo. dl.mleka stavimo na sporet da provri.

Posebno umutimo puding sa zumancima i dodamo 1 dl.mleka, sve umutimo da nema grudvica, i kada mleko na sporetu provri lagano sipamo masu od pud.i zumanaca, i kuvamo dok se ne zgusne.
Sklonimo, i ohladimo

U hladno dodamo secer u prahu i buter, i dobro sve umutimo mikserom.
Na ohladjenu koru sa cokol.prelivom ohladjenim nanesemo ravnomerno fil i poravnamo sve sa kuvarskim nozem.

Pospemo sa kokosom i ohladimo 2 h.u frizideru.

Seci na kocke ili stangle, i uzivajte u pravom ukusu Rafaella.

Izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...