subota, 29. srpnja 2017.

ODLIČNA TORTA KOJOJ NECETE MOĆI ODOLjETI NI NAKON 2 KOMADA


SASTOJCI ZA BISKVIT Okrugli kalup promjera 32 cm 6 bjelanjaka 4 kašike brašna 6 kaš. šećera POTREBNO JOŠ 100 g. Nutelle lješnjak petit keks ZA FIL 1 l. mlijeka 8 kaš. gustina 6 žutanjaka 10 kaš. šećera 1 puding od vanilije 200 gr. margarina 3 vanilin šećera 100g. čokolade za kuhanje PRIPREMA: Fil skuhati od datih sastojaka (osim cokolade) ugusto u mlijeku, i u hladno dodati margarin. Kad se sjedini podjeliti na dva djela i u jedan dodati istopljenu čokoladu. Za biskvit Na lim staviti masni papir, namazati ga margarinom i posuti lješnjacima. Umutiti bjelanjke sa šećerom, brašno lagano dodati i kašikom umješati i posuti po lješnjacima… Peći 15 min. na 180 stupnjeva. Kad bude gotovo, okrenuti na onu stranu gdje su lješnjaci, namazati Nutellom i poslagati petit keks. Po keksu namazati bijelu kremu, pa tamnu…. Umutiti 2,5 dcl. slatkog vrhnja i namazati po kremi….. Ukrasiti krupno mljevenim lješnjakom… Tortu ostaviti par sati u frizider da se fino kreme stegnu, a potom je isjeci na parcad i posluziti.

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...