Košta malo, a ukus je kao da je napravljen u najekskluzivnijoj poslastičarnici
Iznenadili smo se kada smo došli od ovog recepta:
Potrebno: 5 jaja; 5 kašika šećera; 5 kašika brašna; 2 kašike kakaoa; 1 prašak za pecivo; 500 ml mleka.
Za preliv: 250g šećera i 500 ml vode, vanilin šećer
Za fil: 500ml mleka, 5 kašika brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer.
Priprema: Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaoa i prašak za pecivo. Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti skuvanim sirupom od 250 g šećera, 500 ml vode, 1 vanilinog šećera. Toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.
Fil: Od 0,5 l mleka, 5 kašika brašna, 100 g šećera i 1 vanilinog šećera skuvati beli krem. Kada se ohladi, dodati mu 250 g putera umućenog sa 1 kašikom šećera u prahu. Beli fil sipati preko kore. Preko belog fila preliti 3 štangle čokolade rastopljene sa malo putera.
Iznenadili smo se kada smo došli od ovog recepta:
Potrebno: 5 jaja; 5 kašika šećera; 5 kašika brašna; 2 kašike kakaoa; 1 prašak za pecivo; 500 ml mleka.
Za preliv: 250g šećera i 500 ml vode, vanilin šećer
Za fil: 500ml mleka, 5 kašika brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer.
Priprema: Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaoa i prašak za pecivo. Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti skuvanim sirupom od 250 g šećera, 500 ml vode, 1 vanilinog šećera. Toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.
Fil: Od 0,5 l mleka, 5 kašika brašna, 100 g šećera i 1 vanilinog šećera skuvati beli krem. Kada se ohladi, dodati mu 250 g putera umućenog sa 1 kašikom šećera u prahu. Beli fil sipati preko kore. Preko belog fila preliti 3 štangle čokolade rastopljene sa malo putera.
Nema komentara:
Objavi komentar