nedjelja, 19. ožujka 2017.

KADA JE JEDNOM PROBATE STALNO ĆETE JE PRAVITI

Sastojci
– 1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
– 1 žlica Vegete
– 7 žlica ulja
– 6 jaja

 
– 150 g Pšeničnog oštrog brašna
– ½ žličice soli
– 500-600 ml mlijeka

Priprema
Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom. Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.

 
Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta. U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga.
Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta. pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu…
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...