četvrtak, 16. ožujka 2017.

Ja sam za promjenu napravila tiramisu u obliku kuglofa nadam se da će vam se svidjeti moji su oduševljeni... SASTOJCI 5 žumanjka 150 g šečera u prahu 500 g mascarponea 0.3 dl amaretta(liker od badema) vi možete koristiti i rum šalica kave 1 pakovanje piškota 2 žlice kakaa za posipanje PRIPREMA Žumanjke dobro izmiksamo sa šečerom, dodamo mascarpone i pjenjačom sjedinjujemo smjesu. Piškote umačemo u mješavinu kave i amareta. Slažemo red piškota red kreme, red piškota red kreme,.. ili kako tko želi! Originalni tiramisu po ovom receptu poslužuje se u desertnim zdjelicama. Posipamo kakaom

SASTOJCI:
kora
12 belanaca
12 kasika secera

 
250 gr pecnih mlevenih lesnika
15 gr kakao
1 fil
6 zumanca
6 kasika secera
2 kasike brasna
2 kasike gustina
2 vanil secer

500 ml mleko
2 fil
6 zumanaca
6 kasika secera
4 stangle cokolade
200 gr maslaca

 
glazura
3 stangle cokolade
3 kasike secera
1 kasika maslaca

PRIPREMA:
1. Belanca i secer umutiti u cvrst sneg, dodati mlevene lesnike i kakao, kasikom lagano sve sjediniti, staviti u najvecu tepsiju i peci oko 30 min na 180 – 200 C. Pecenu koru iseci na 3 dela.
2. Prvi fil: Zumanca, secer, gustin, brasno i vanil secer pomesati sa malo mleka od onih 500 ml, ostalo mleko staviti da kuva, pa skuvati fil kao za puding. Ohladiti.

3. Drugi fil: zumanca i secer penasto umutiti pa ih skuvati na pari, pred kraj dodati cokoladu kad se istopi skloniti sa pare fil, ohladiti, i u ohladjen dodati penasto umucen maslac.
4. Filovati kora – zuti fil – crni fil – kora – zuti – crni fil – kora – glazura
POSLUŽIVANJE:
Ja sam ovaj put pravila 3 odvojene kore, 4 belanca, 4 kasike secera, 80 gr lesnika i 5 gr kakao, a za glazuru napravila ganache od 200 ml slatke pavlake i 150 gr cokolade. Torta je divna, nema kome se ne svidja

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...