utorak, 29. kolovoza 2017.

TORTA SA TURSKIM KEKSOM…VEOMA JEDNOSTAVNA, A TAKO KREMASTA I FINA.



SASTOJCI
4 Puding vanilin Dolcela
10 žlica šećera
2 Limun šećera Dolcela
1500 ml mlijeka
320 g margarina
100 g šećera u prahu
500 ml Šlaga 5+ Dolcela
600 g turskog keksa (ili Petit beurre keksa)


 
PRIPREMA
Pomiješajte prašak za puding sa 10 žlica šećera i Limun šećerima.

Od 1,5 l hladnog mlijeka oduzmite 15 žlica i dobro ih promiješajte s pudingom i šećerom tako da dobijete homogenu smjesu.

Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.

Ostavite da se ohladi, povremeno miješajući da se ne bi stvorila korica.


 
Margarin izmiksajte sa šećerom u prahu, pa ga umiješajte u ohlađeni puding.

Šlag 5+ izmiksajte dok ne postane čvrst.

U lim za pečenje veličine 35X25 cm složite red keksa, red kreme s pudingom, red šlaga. Postupak ponavljajte 6 puta i završite šlagom.

Dobro ohladite, ukrasite po želji i poslužite.

Tortu napravite dan ranije kako bi prije posluživanja keks omekšao, a svi se okusi sjedinili.

Izvor:https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...