ponedjeljak, 19. lipnja 2017.

RIBIZL ŠNITE



Sastojci 

Biskvit
5 jaja
prstohvat soli
25 dkg šećera
1 vanilin šećer 
naribana limunova korica
1 dcl ulja
180 ml tekućeg jogurta
30 dkg brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa u prahu 
2 dcl bobica ribizla

Krema
2 Vanilin pudinga 
4 dcl mlijeka
6 žlica šećera
20 dkg abc krem sira
2 dcl boba ribizla
Žele od ribizla
2 dcl boba ribizla
1 dcl šećera
par žlica vode i malo limunovog soka

Priprema
1.
Umutite biskvit ovim redoslijedom:Istucite snijeg od bjelanjaka,odložite ga.U drugoj posudi umutite pjenasto žumanjke s šećerom,vanilin šećerom i limunovom koricom.U umućene žumanjke dodajte ulje,jogurt,prosijano brašno s praškom za pecivo,te na kraju kuhačom lagano umješajte snijeg od bjelanjaka.
2.
Podijelite smjesu na dva podjednaka dijela.U jedan dio stavite kakao.Izmješajte.U obje biskvitne smjese umješajte oprane,očišćene bobice ribizla.
3.
Pećnicu zagrijte na 180C.U namašćenu,pobrašnjenu tepsiju srednje veličine naizmjence žlicom stavljajte smjesu.Kao npr.za zebra kolač.Dakle žlicu svijetle smjese u sredinu tepsije,pa na nju žlicu tamne i tako dok sve ne utrošite.Ne prčkajte,smjesa će se sama razliti do svih djelova tepsije.Stavite peći biskvit.Pecite ga 30 minuta.
4.
Dok se on peče stavite na vatru ribizle,šećer,malo vode,nek se kuha ,i nakon 15 minuta propasirajte to ,možete i kroz sito.Ribizli imaju puno pektina,pa se ta tekućina već stegnula,ako nije kuhajte još malo.
5.
Umutite dva pudinga od vanilije u mlijeku i šećeru i skuhajte u preostalom mlijeku.U još vruće umješajte abc krem sir.I po želji dodajte malo želea od ribizla.Taj korak i možete preskočiti.Kad se krema ohladi ,umješajte u nju svježe,oprane,očišćene ribizle.
6.
Kremom premažite kolač .Stavite u hladnjak.Drugi dan možete ukrasiti šlagom ako volite.

Nema komentara:

Objavi komentar

TIRAMISU TORTA

Za specijalnu priliku, specijalna izvjedba tiramisu poslastice! Slaganje piskota ovog tiramisua  je poseban i jako mi je zao sto nem...