SASTOJCI 1 l mlijeka 2 dl šećera 2 dl grisa 1 žumanjak 2 vanil šećera 1 margarin 1/2 l tučenog vrhnja keksi čokolada za kuhanje
PRIPREMA U litri mlijeka skuhaj šećer i gris(dodati još u hladno mlijeko), kuhati oko 10 min. Kad se smjesa zgusne dodati 1 žumanjak, 2 vanil šećera i sve to promiješati. U hladno dodati 1 margarin. Podijeliti fil na dva dijela, u jedan dodati čokoladu, ako nemate za kuhanje može i čokolada u prahu. Istući pola l sl tučenog vrhnja, može i manje, i slaži: keksi—bijeli fil—keksi—tamni fil—šlag—ribana čokolada.
POSLUZIVANJE Između fila ne moraju ići keksi, ostaviti u hladnjaku da se ohladi.,ako ste bez ideje za brzu poslasticu, pred vama je 🙂 Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar