Sastojci
Biskvit
3 kom jaja
4 žlice oštrog brašna
3 žlice šećera
1 vrećica praška za pecivo
1 vrećica vanilin šećera
Ostalo
0,5 l vrhnja za šlag Hole ili Sania
0,5 kg jagoda
Priprema
1.
BISKVIT
2.
– odvojite žumanjke od bijelanjaka – žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom – u izmiksane žumanjke dodajte brašno pomješano sa praškom za pecivo, ukoliko je pregusto slobodno dodati žlicu mlijeka – sve dobro izmiksati i žlicom umiješati snijeg od bijelanjaka – masni papir stavite na pleh i rasporedite smjesu – pecite dok ne požuti i dok biskvit učvrsne (pokušajte zabosti čačkalicu u biskvit, ukoliko je čačkalica suha biskvit je gotov)
3.
Nakon što je biskvit gotov stavite ga na vlažnu krpu i narolajte kao roladu zajedno sa krpom, ostavite oko 5 minuta kako bi biskvit malo omekšao.
U međuvremenu smiksajte šlag, po želji možete dodati kremfix ali i ovako je dovoljno čvrsto.
4.
Odmotajte biskvit (ispod neka ostane krpa, biti će vam lakše zamotati roladu) i namažite ga sa pola šlaga na koji ćete poslagati jagode, malo jagoda ostavite za ukras.
5.
Zarolajte roladu uz pomoć krpe i neka vam rub rolade bude ispod kolača kako vam se rolada nebi odmotala. Nakon što ste zarolali, gore namažite ostatak šlaga i pospite sa ostatkom jagoda. Stavite u hladnjak nekih sat vremena kako bi se šlag stvrdnuo.
6.
U SLAST!!!
7.
Napomena: ja stavljam pola kile jagoda, ukoliko netko ne voli tolko jagoda slobodno stavi onoliko koliko mu paše.
Nema komentara:
Objavi komentar