Za ovu fantastičnu tortu vam ne treba ni pećnica ni mikser
Najukusniji i najbolji kolač do sada, vidit ćete zašto
Rafaelo oblatne, divne su a možete ih napraviti za par minuta
jaffa kolacici
Izgledom podsjecaju na ruske subare…al okusom ne…
Sastojci
za 8 kom.
16kom jafa keksa sa narandzom
100ml slatkog vrhnja
50gr bijele cokolade
50-100gr mljevenog plazma keksa
par kapi arome od narandz
za glazuru
50gr cokolade za kuhanje
malo ribane cokolade
i jos..
malo gustog sirupa od narandze za natopiti kekse
1.Umutite slatko vrhnje al ne previse,dodajte istopljenu bijelu cokoladu,aromu naradze i dodajte onoliko mljevene plazme koliko vam je potrebno da dobijete ne previse gustu masu da je mozete mazati po keksima,ne znam tacno koliko mi je otislo keksa pa sam stavila otprilike….snaci cete se znam ja!!
2.Svaki keks sa dolje strane,koja nije cokoladna,namazite malo sirupom od narandze.
Na gornju cokoladnu stranu stavite po dvije kasike nadjeva,pa poklopite da drugim jafa keksom,okrecuci cokoladnu stranu prema dole…
Nozem oblikujte stranice kolaca.
3.Istopite cokoladu sa kasikom ulja,pa na svaki kolacic stavite po jednu malu kasikicu cokolade i malo je razmazite,pa pospite sa naribanom cokoladom.
Mozete ih i skroz preliti sa cokoladom,i ukrasiti po zelji..
Posluživanje
Malo ohladite,pa uzivajte..
Najukusniji i najbolji kolač do sada, vidit ćete zašto
Rafaelo oblatne, divne su a možete ih napraviti za par minuta
jaffa kolacici
Izgledom podsjecaju na ruske subare…al okusom ne…
Sastojci
za 8 kom.
16kom jafa keksa sa narandzom
100ml slatkog vrhnja
50gr bijele cokolade
50-100gr mljevenog plazma keksa
par kapi arome od narandz
za glazuru
50gr cokolade za kuhanje
malo ribane cokolade
i jos..
malo gustog sirupa od narandze za natopiti kekse
1.Umutite slatko vrhnje al ne previse,dodajte istopljenu bijelu cokoladu,aromu naradze i dodajte onoliko mljevene plazme koliko vam je potrebno da dobijete ne previse gustu masu da je mozete mazati po keksima,ne znam tacno koliko mi je otislo keksa pa sam stavila otprilike….snaci cete se znam ja!!
2.Svaki keks sa dolje strane,koja nije cokoladna,namazite malo sirupom od narandze.
Na gornju cokoladnu stranu stavite po dvije kasike nadjeva,pa poklopite da drugim jafa keksom,okrecuci cokoladnu stranu prema dole…
Nozem oblikujte stranice kolaca.
3.Istopite cokoladu sa kasikom ulja,pa na svaki kolacic stavite po jednu malu kasikicu cokolade i malo je razmazite,pa pospite sa naribanom cokoladom.
Mozete ih i skroz preliti sa cokoladom,i ukrasiti po zelji..
Posluživanje
Malo ohladite,pa uzivajte..
Nema komentara:
Objavi komentar